top of page

Werkwijze

Doorgaans betekent een traject van KinderCoaching/ Therapeutische KinderYoga een kortdurend traject van waaruit het kind en de ouders weer zelf verder kunnen. Het uitgangspunt is dat het kind centraal staat en een traject krijgt aangesloten bij hem en zijn situatie. Daarnaast worden ouders en gezin meegenomen in het traject.

 

Een traject ziet er ongeveer als volgt uit:

1. Voorafgaand aan de intake stuur ik jullie het intakeformulier met de vraag deze voor onze eerste afspraak ingevuld retour te mailen. 

2. De intake is met beide ouders waarin de situatie, hulpvraag & wensen worden besproken. Daarnaast wordt gekeken of er een klik is van beide kanten. Dit is een belangrijke voorwaarde. Als die er is, dan gaan we beginnen.

 

3. Afhankelijk van de hulpvraag en wensen zijn er gemiddeld 1 tot 10 kind sessies. Wanneer er meerdere kind sessies zijn, dan volgt na ongeveer elke 3 kind sessies een oudersessie om het proces/ voortgang te bespreken. Daarnaast worden thema’s van ouders ook besproken. Ouders & kind zitten in dezelfde situatie, maar de beleving en verantwoordelijkheden zijn verschillend van elkaar. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 oudersessies. Zorg dat je voor jezelf een boekje hebt om in te schrijven om je voor te bereiden d.m.v. vragen en om tussentijds aantekeningen te maken. Dan halen we het meeste uit de oudersessies.  

4. Het traject eindigt met een eindevaluatie met ouders. Voor het kind eindigt het traject in de laatste kind sessie. Dit alles in goed overleg. 

De intake en ouder sessies vinden plaats bij ouders thuis in de gemeente Kampen/ IJsselmuiden. Woon je buiten deze gemeente? Dan kan het in de praktijk, online of tegen meerprijs bij jullie thuis. De kind sessies zijn in de praktijk. 

Voor elke sessie wordt één uur gepland. 

Verandering vraagt commitment van het kind, van jullie als ouders en van mij als coach. Dit betekent dat we aan gemaakte afspraken houden. Afmelden/ verplaatsen van een afspraak is mogelijk via whatsapp, e-mail of even een belletje. Mocht je binnen 24 uur afzeggen ben ik genoodzaakt de tijd in rekening te brengen. 

'Jullie ontmoeten in de kern van wie jullie zijn, van mens tot mens.'

bottom of page