top of page

Begeleidingsaanbod

Gezinskracht Individuele begeleiding d.m.v. Kindercoaching en therapeutische kinderyoga
KinderCoaching

Op een brede, holistische manier wordt gekeken naar de ervaren klachten. De begeleiding helpt in het reguleren van wat een kind ervaart. Bij het kind wordt aangesloten bij wie hij is, zijn ontwikkeling en mogelijkheden, zodat de eigen kracht wordt versterkt. KinderCoaching wordt ingezet bij kinderen die baat hebben bij een individueel programma op maat.

 

Het kan worden ingezet om:

- om te gaan met fijngevoeligheid, prikkel gevoeligheid, (hoog)sensitiviteit, hoogstimulativiteit  
- hoogbegaafdheid / meer begaafdheid

- autisme, AD(H)D 
- het lichaamsbewustzijn te vergroten
- een moment van rust te ervaren
- te helpen bij concentreren en leren
- prettiger in je vel te zitten
- je zekerder te voelen
- meer rust in je hoofd en in je lijf te ervaren
- meer ontspanning te voelen
- meer vertrouwen te ervaren
- beter te slapen
- je fitter te voelen, ook wanneer je herstellende bent van bijvoorbeeld een ziekte
- op een positieve manier meer je eigen ruimte te durven innemen. 
- te voelen dat je goed bent zoals je bent
- je goed te voelen over jezelf
- jezelf beter te leren kennen
- lichamelijke klachten te doen afnemen 

- situaties die ingrijpend zijn voor een kind

- bij twijfel neem ook contact op. Dan kunnen we samen kijken wat voor jullie passend is. 

Gezinskracht staat voor een persoonlijke aanpak, waarbij de oplossing altijd vanuit samen gezocht wordt. Samen gaan wij op zoek naar balans en eigen kracht! 

Gezinskracht Kinderyoga in kleine groepjes voor veiligheid, aandacht en ontwikkeling
Groeps KinderYoga

Yoga werkt super voor volwassenen en gelukkig wordt yoga ook steeds bekender voor kinderen en jongeren. Het verschil met de volwassenyoga is dat het is afgestemd op de belevingswereld van kinderen. De les wordt a.d.h.v. een thema op een speelse en creatieve wijze vormgegeven. Bijvoorbeeld een thema over natuur, dieren of spookjes. Yogahoudingen worden afgewisseld met verhalen, ademspellen, mindfulness & meditatie, hartfocus, (creatieve) oefeningen, zintuigenspellen en ontspanning. Voor tieners wordt er gewerkt met thema's die hen aanspreken. Het belangrijkste is dat plezier voorop staat! 

Yoga staat voor plezier, meer ontspanning, meer lichaamsbewustzijn, een rustmoment in de week. Ook is het natuurlijk leuk om in contact te komen met andere kinderen of jongeren. Doel is om op jouw eigen manier te bewegen. Het belangrijkste is dat het kind, de jongere zich prettig voelt in de les, plezier heeft en zichzelf kan zijn. 

 

Er is plek voor 4 kinderen per groep in de leeftijd 7 t/m 12 jaar.

Het blok wordt gestart bij minimaal 2 aanmeldingen per groep.

 

Meedoen? Hartstikke leuk! Meld je aan via het Aanmeldformulier Kinderyoga en stuur deze aan judith@gezinskracht.com. Aanmeldingen/ inschrijvingen worden op volgorde behandeld.

Review

Judith is heel enthousiast en heeft met een open blik gehoord wat onze hulpvraag was. Ze neemt de tijd om goed te luisteren en pikt details op. Wat ik echt waardeer, is dat Judith niet alleen ziet wat er gebeurt, maar er later ook een koppeling mee maakt en het teruggeeft. Haar communicatie is heel duidelijk, en er is ruimte voor alles wat er ter sprake komt.

 

De manier hoe mijn dochter reageert op Judith is bijzonder. Ze noemt haar heel lief en voelt zich echt geaccepteerd. Hierdoor opent ze zich en kan ze luisteren naar zichzelf en Judith. Het voelt voor haar eerder als leuk spelen dan als serieuze coaching.

De handvatten die Judith aanreikt, neemt mijn dochter mee in haar dagelijks leven. Het lijkt alsof Judith haar als het ware heeft 'gelift' en opgetild. Ze is veel zekerder en weet beter wat ze nodig heeft. Dit kan ze ook beter duidelijk maken aan haar omgeving. De coaching heeft niet alleen positieve effecten voor mijn dochter, maar ook voor ons als ouders. We hebben nieuwe inzichten gekregen waarmee we verder kunnen.

Kortom, ik heb de begeleiding als heel helpend ervaren. Judith weet op een speelse manier impact te hebben, en het resultaat is voelbaar in ons dagelijks leven.

Moeder van een dochter van 11

Registratie

Gezinskracht is geregistreerd kinder-, jongere- en gezinscoach. 

Aangesloten bij beroepsorganisatie voor kindercoaching
bottom of page