top of page

Over mij 

Judith Strikkers - Gezinskracht

Mijn naam is Judith Strikkers – van Schaik. Samen met mijn man, onze zoon Marijn ('22) en de beestenboel woon ik in IJsselmuiden, aan de oevers van de IJssel. In mijn vrije tijd doe ik graag yoga & meditatie, pilates,  wandel ik graag in het bos, teken ik én ben ik graag met mijn gezin. Samen wandelen, fietsen, spelen, leuke dingen ondernemen én de wereld ontdekken. Door mijn fijngevoeligheid ervaar ik het leven diepgaand en is mijn emmer sneller gevuld met prikkels. Dit vraagt gedurende de dag om afstemming tussen willen, ‘moeten’ en kunnen. Dagelijks beoefen ik Yoga en meditatie om mij hierin te ondersteunen.

 

Mijn eigen zoektocht naar balans en hoe mijn sensitiviteit voor mij werkt, heeft er toe geleid dat ik graag kinderen en hun ouders help om in hun kracht te staan met hun eigen (fijn)gevoeligheid. Om goed te kunnen begeleiden werk ik intuïtief en praktisch. Daarnaast put ik, naast (levens)ervaring, uit mijn rugzak met diverse opleidingen, zelfstudie, coaching & therapieën, mijn werkervaring als ambulant jeugd- en gezinsbegeleider binnen scholen & jeugdzorg en mijn werk als (kinder)yogadocent.  

 

Gezinskracht is ontstaan door mijn werk als ambulant begeleider en mijn werk als yogadocent te fuseren. Een samensmelting van mentale, emotionele ondersteuning en lichaamsgericht werken,
op zoek naar balans en in eigen kracht.

 

Elk kind, elk gezin, elke hulpvraag is anders en dit vraagt om aandacht en maatwerk. Samen met ouders en kind op zoek naar de omgang met eigen (fijn)gevoeligheid. Om vanuit vertrouwen en veiligheid in balans te komen en volledig tot ontwikkeling te komen in de ruimte die het nodig heeft.
Elke sessie, elk traject heeft als doel het kind & gezin te ontmoeten in hun eigen kracht en te kunnen zijn in een wereld die snel overweldigend kan zijn.

Judith Strikkers Yogadocent

Opleidingen

HBO Pedagogiek
Hooggevoeligheidsdeskundige
Post Bachelor Practitioner Beeldbegeleider
Yoga docent Flow, Alignement & Yin (200 uur) 
Geef me de 5 
Basiscursus Een Taal erbij 

Mindfulness & Meditatie voor kinderen 
Holistische kinderyoga docent 
Therapeutische kinderyoga docent 

Baby & Dreumes yoga docent

Hartfocus & Heartfulness i.o.

Helend kindcoach i.o.

Mijn innerlijke drive zorgt ervoor dat ik wil blijven leren en groeien, waardoor ik ook elke dag weer leer en aanvullende cursussen/ opleidingen gevolgd worden. Of zoals een van mijn favo yogadocenten altijd zegt 'ik blijf eeuwig student'. 

Childpose Kinderyoga
Gezinskracht meditatiezit

Support team

De praktijk is aan huis en wij wonen met een beestenboel. Poes Saar en gerbils Freddy & Eddy zijn in de ruimte waar de begeleiding plaatsvindt.

Yoga voor volwassenen

JudithYoga-102198.jpg

Yoga is voor mij een dagelijkse bezigheid, die enorm geholpen heeft in mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn yogapad is gestart met een fijne docent. Dit motiveerde mij meer te willen weten over yoga. In eerste instantie bedoeld voor mezelf, maar al gauw begon het te kriebelen om zelf les te geven. Bij verschillende studio’s heb ik diverse lessen mogen verzorgen.

Met veel plezier verzorg ik bij Zenmeesters de les Slow Flow. Op deze manier kan ik naast mijn werk als kindercoach/ kinderyoga docent ook volwassenen bedienen. Slow Flow is perfect als je op een rustige, voelende manier in beweging wil zijn op het ritme van je adem. Deze vorm is zachter en minder dynamisch dan Vinyasa Flow. In de les worden verschillende opties gegeven waardoor de les passend is voor jou op dat moment. Een stapje verder als het op dat moment zo voelt of juist een stapje terug. Soms worden houdingen ook langer aangehouden. Zo kun je op een fijne manier naar binnen keren en de les beleven. In de les maak je voornamelijk ruimte op spierniveau en door houdingen soms langer aan te houden ook op bindweefselniveau. Je zult hierdoor meer ruimte ervaren in je lijf en daardoor ook in je hoofd. De les is geschikt voor mensen van alle niveaus en met diverse fysieke beperkingen.

 

Intensiteit van de les: mild
 

In de les werk ik vanuit veiligheid, in contact (komen) met je lijf en gevoel, opzoek naar je grenzen en mogelijkheden én met respect voor je lijf, zodat er ruimte ontstaat in je hoofd en lijf.

De lessen vinden plaats bij Zenmeesters in Zwolle 

Zondag 10:00 - 11:00 uur 

Wist je dat je ook online met de les mee kunt doen? Zowel live met de les of later met een replay. 
 

Ik kijk ernaar uit om je op de mat te ontmoeten!

bottom of page